Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Αποκατάσταση Τραυμάτων Σωματικών ή Ψυχικών

Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν, έλεγε ο Ιπποκράτης, και είμαι απολύτως σύμφωνη με τον λόγο του.
Ωστόσο η ζωή αποδεικνύει ότι τα φαινόμενα που χρειάζονται άμεση αποκατάσταση βλάβης είναι πάμπολα.
Σε μια περίοδο διακοπών όταν θα αναμένει κανείς να ηρεμεί ο άνθρωπος και ο θεραπευτής να του είναι αχρείαστος, επέστρεψα από τις αναρριχητικές μου βόλτες για να συναντήσω τα περισσότερα περιστατικά ατυχημάτων διαφόρων ειδών και οξύ στρες από την τραυματική εμπειρία.


Το βάλσαμο για τις κρίσιμες στιγμές είναι το γνωστό σε όλους Rescue Remedy. Κατόπιν θα χρειστεί να προσεγγίσουμε την κάθε περίπτωση ασθενούς ξεχωριστά και να μελετήσουμε την ιδιοσυγκρασία αυτού. Ωστόσο υπάρχει μια σταθερή σε κάποια ιάματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε κάθε τέτοια περίπτωση.
Τα ιάματα που συστήνω ανεπιφύλακτα σε οποιαδήποτε μετατραυματική εμπειρία είναι τα ακόλουθα:


Star of Beethleem : για την εξάλειψη της τραυματικής εμπειρίας καθώς και μνήμης του κυττάρου. Ανακουφίζει οποιοδήποτε πόνο, ψυχικό και σωματικό και ταυτόχρονα επιταχύνει το διάστημα αποθεραπείας.
Olive : Το ίαμα της ελιάς δίνει δύναμη, ψυχική, πνευματική και σωματική. Ενισχύει το σθένος του οργανισμού, βοηθάει να ξεκουραστεί το νευρικό σύστημα και είναι εξαιρετικό σε κάθε περίπτωση που ο ασθενής έχει υποστεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία και χρειάζεται ενίσχυση και ώθηση για να ξεκινήσει.
Crab Apple : Εαν η κατάσταση του ασθενούς περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος μόλυνσης τότε το ίαμα της ξυνομιλιάς είναι κατάλληλο. Βοηθάει στην αποσυμφόρηση από τις τοξίνες και στην εσωτερική κάθαρση. Χρησιμοποιείται και εξωτερικά απευθείας στις πληγές. Προτείνω αυτό να γίνει μαζί με τζελ αλόης κατά προτίμηση φυσικό απευθείας από το φύλλο.


Πολλές φορές ένα σοβαρό περιστατικό ακολουθείται από επαναλβανόμενες εικόνες και αισθήσεις τις οποίες ο ασθενής μάχεται να αποχωριστεί. Ένα ίαμα που πολύ γρήγορα μας βοηθά να ξεπεράσουμε την προσκλόλληση στις επίπονες μνήμες του παρελθόντος είναι το Honeysuckle. Το άνθος του αγιοκλήματος μας βοηθά να επανέλθουμε ομαλά στο παρόν απελευθερωμένοι από δυσαρμονικές σκέψεις, εικόνες ή αισθήσεις.
Εαν παρόλο το πεπερασμένο του ατυχήματος ο ασθενής βιώνει ακόμα τρόμο ή πανικό τότε το Rock Rose συνήσταται ανεπιφύλακτα σε συνδυασμό με το Star of Beethleem.


Είναι ωφελειμότερο ειδικά σε περιόδους που έχουμε ανάγκη ίασης να ζητούμε βοήθεια από ανθρώπους που γνωρίζουν και μπορούν να μας προσφέρουν τη γνώση και την φροντίδα και να την ακολουθούμε με εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη είναι πάντα βασικό κλειδί στη θεραπεία. 


Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους.
Χαίρεστε!


earth & remedies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου