Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Για παιδιά και μεγάλους

Αρκετά παιδιά καταναλώνουν πολλές ώρες διαβάζοντας τα ίδια και τα ίδια κείμενα αδυνατώντας όχι μόνο να τα αποστηθίσουν αλλά και να μπορούν στοιχειωδώς να θυμηθούν τις πληροφορίες ή νοήματα που αυτά περιέχουν. Συχνά οι ενήλικες γονείς δυσανασχετούν με την έλλειψη προσοχής που εκδηλώνει το παιδί τους. 
Αν κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά τις ζωές μας ως ενήλικες συνειδητοποιούμε ότι κάνουμε κάτι παρόμοιο σε μία άλλη κλίμακα, σε τομείς όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις, η εργασία μας, οι οικονομικές μας επενδύσεις. Δηλαδή επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, κάνουμε τίς ίδιες παραλήψεις και βλέπουμε τη ζωή μας να κινείται μέσα σε μοτίβα που διασκευάζονται και τα ξαναζούμε.


Για τους μαθητές του σχολείου και για τους μαθητές της ζωής που συνηθίζουν να μην παίρνουν το μήνυμα που εμπεριέχεται στο κάθετι, είτε από έλλειψη προσοχής, είτε από βιασύνη, είτε από επιπολαιότητα αλλά αντίθετα χρειάζεται να βιώσουν την ίδια κατάσταση ξανά και ξανά ώστε να την κατανοήσουν είναι εξαιρετικά χρήσιμο το ίαμα Chestnut Βud. 
Σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να βοηθήσει να αυξηθεί η παρουσία και η παρατηρητικότητα καθώς και η δυνατότητα βαθειάς κατανόησης των καταστάσεων που βιώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου