Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Επί 7.300 ημέρες

Για τον καπνιστή το τσιγάρο είναι μια απόλαυση. Μία απόλαυση από τις μεγαλύτερες. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται όσοι διαιτηρούν αυτή τη συνήθεια ή καλύτερα αυτό τον εθισμό. Όσοι είναι άκαπνοι αδυνατούν να κατανοήσουν το θέμα γύρω από την απόλαυση είτε γιατί το τσιγάρο τους φαίνεται αποκρουστικό, είτε απλά γιατί τους φαίνεται παράλογο. Από τη μεριά μου βλέπω τη θέση των καπνιστών απόλυτα δικαιολογημένη και λογική. Είναι για τους ίδιους μια απόλαυση. Για να είμαι πιο συγκεκριμένη είναι για αυτούς Η απόλαυση.


Θα αναρωτηθείτε πως έιναι δυνατόν ως θεραπεύτρια να υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Θα σας πω ότι αυτό είναι η αλήθεια.


Σκεφτείτε το απλά. Ας πάρουμε ως παράδειγμα έναν καπνιστή εικοσαετίας. Τις τελευταίες 7.300 ημέρες της ζωής του ζει συντροφιά με αυτό το ον. Ξυπνάει και καλημερίζει αυτό το ον, τρώει και μοιράζεται τη θρέψη του με αυτό το ον, κοιμάται και καληνυχτίζει αυτό το ον.


Επί 7.300 ημέρες της ζωής του οι αισθητήρες της γεύσης στη γλώσσα του βομβαρδίζονται από μερικές δεκάδες χημικά, τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα. Ἐχουν πλέον ατονίσει. Η δύναμη τους περιορίζεται στο να αντιλαμβάνονται τις πιο πυκνές και ακραίες γεύσεις για να νιώσουν συγκίνηση.


Επί 7.300 ημέρες τα κέντρα όσφρησης, οι αισθητήρες από τη μύτη εως τον εγκέφαλο τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα λαμβάνουν μυρωδιές πυκνές αποτέλεσματα ατελούς καύσης χημικών ενώσεων. Έχουν πλέον ασθενήσει. Η δύναμη τους περιορίζεται στο να αντιλαμβάνονται κάποιες περιορισμένες ευωδίες της φύσης εαν είναι τυχεροί ή της πόλης εαν είναι πιο άτυχοι.


Τις τελευταίες 7.300 ημέρες της ζωής του ο άνθρωπος αυτός επιτρέπει να κιτρινίζει λίγο περισσότερο το δέρμα του και να σκληρήνουν οι ιστοί της επιφάνειας του σώματος του. Εαν είναι γυναίκα χάνει τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα λίγο ακόμα από την πολυπόθητη αίσθηση επαφής πάνω στο σώμα της. Όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά όργανα σκληραίνουν, αποκτούν τραχύτητα και η ερωτική επαφή παύει να είναι τόσο αιθέρια και λεπτή. Γίνεται και αυτή τραχειά μαζί με τις αισθήσεις...


Επί 7.300 ημέρες της ζωής του ο άνθρωπος αυτός ότι αγαπά, ότι ποθεί το βλέπει πίσω από ένα σύννεφο καπνού. Τα παιδιά του, την ερωτική σύντροφο, τους πίνακες του, τη Σελήνη, τον Ήλιο.


cig

Παρόλο που όλες οι αισθήσεις ατονούν ίσως, λέω ίσως, ένα μέρος της ακοής να έχει παραμείνει ανέπαφο. Σε αυτό επιθυμώ να απευθυνθώ. Στην ακοή σου. 


Άνδρα ή Γυναίκα, Ευλογημένο Ον του Θεού. Το σώμα σου φτιάχτηκε απο τη Δημιουργία με Τέλεια Αγάπη. Κάθε κύτταρο για να βρεθεί στη μορφή που είναι τώρα πήρε αιώνες για να εξελειχθεί και να ενδυναμωθεί. Δείξε του Σεβασμό. 


Ο λόγος που η σχέση σου με αυτό το ον έχει τέτοια δύναμη στο να λαμβάνεις απόλαυση είναι γιατί αργά μα σταθερά, με απόλυτη ακρίβεια και συνέπεια αυτή σου έξη αδυνατίζει οποιαδήποτε άλλη αίσθηση. 


Μείνε μακρια από το ον αυτό και προσπάθησε να μυρίσεις και πάλι. Αιθέριες ευωδίες θα σε πλημμυρίσουν και θα ξυπνίσουν μνήμες από την Κοσμική Δημιουργία. Το άνθος της λεμονιάς θα σε αναστήσει και πάλι, το άνθος της τριανταφυλλιάς θα σε κάνει να ερωτευθείς από την αρχή.


Ασε λίγο πίσω αυτό το ον και δοκίμασε να γευτείς βασιλικά σύκα ή αγριοφράουλες. Φύτεψε λωτούς και άσε τους να ωριμάσουν. Πικροί όπως είναι στην αρχή θα μεστώσουν και θα είναι γλυκείς σα νέκταρ θεών.


Άσε το σώμα να ξεκουραστεί χωρίς το ον στο πλάι σου και ξεχύσου στον έρωτα, έρωτα ψυχής και σώματος. Εαν είσαι γυναίκα νιώσε τα εσωτερικά σου όργανα να πάλονται και πάλι από την ελεύθερη ροή του αίματος, εαν είσαι άνδρας δες πως ανδρειώνεσαι εκ νέου. Μα μην αμελήσεις να κολυμπήσεις στη θάλασσα γυμνός, μέχρι τα βαθιά νερά του Αιγαίου, θα αισθανθείς τη βουτιά στην κοσμική μήτρα όπου τίποτε δε σε χωρίζει  από εκείνη. Το δέρμα αναπνέει μέσω της θάλασσας...


Φύγε από το ον και κοίτα. Ξάνοιξε καθαρά. Δες τις τοιχογραφίες όντων να ενώνονται με τον Ουρανό και όχι να βγάζουν καπνούς από τη μύτη και το στόμα. Τα πάντα έχουν διαφορετική αίσθηση από ότι σου φαίνεται τώρα. Όλα είναι πιο ζωηρά, πιο ζουμερά, πιο μαγικά, πιο αιθέρια, πιο απολαυστικά, πιο ερωτικά, πιο απολαυστικά.


Ζήσε. 
Και μη φοβάσαι ότι δε θα αγαπηθείς. 
Απλά θα χρειαστεί να αγαπηθείς πρώτος εσύ από εσένα.
Και ζήτα. Αιτήστε και θα σας δωθεί.


Ζήτα από τον Ήλιο να σε θρέψει και να σε θεραπεύσει... 
Από τώρα και για πάντα.
♡

2 σχόλια: