Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Πως μπορώ να βοηθήσω τους αγαπημένους μου ανθρώπους;

Πολύ συχνά δέχομαι την ερώτηση από τους ανθρώπους... ''Πὠς μπορώ να βοηθήσω τον αγαπημένο μου, την μητέρα μου ή την φίλη μου να τακτοποιήσει αυτό ή εκείνο στη ζωή του; '' ''Πως μπορώ να του αλλάξω μυαλά και να μπει στο σωστό δρόμο;''


Η απάντηση μου είναι πάντα η ίδια: Θεραπεύοντας και ευεργετόντας πρώτα τον εαυτό σας.


Μόνο αυτός που είναι από ισχυρή θέση μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει και η βοήθεια αυτή δίδεται με πολλούς τρόπους. Καταρχάς όπως συχνά θα διαβάσετε να αναφέρω, μιας και τα πάντα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, οτιδήποτε ωφέλειμο λειτουργεί κάποιος για τον εαυτό του ΑΥΤΟΜΑΤΑ ευεργετεί και το σύνολο. Και μόνο αυτό να συμβεί έχετε ήδη ωφελείσει τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εαν δε σας συνδέουν και σχέσεις αίματος τότε η σύνδεση είναι ακόμα πιο άμεση για λόγους που θα εξηγήσουμε στο μέλλον.


Από την άλλη όταν είμαστε από ισχυρή θέση, γνωρίζουμε τι να δώσουμε, που, πότε και για πόσο, έχουμε καλύτερη αντίληψη δηλαδή της οικονομίας των δυνάμεων της φύσης, όταν ταυτόχρονα δε ζητάμε ανταλλάγματα για την βοήθεια που προσφέρουμε. Eαν τα κίνητρα σας δεν έχουν περάσει από φίλτρα και πνευματική εργασία είναι εύκολο να υποπέσετε σε κλασικές αντιδράσεις που απαντώνται συχνά στον σύγχρονο Έλληνα-ίδα τύπου ''εγώ που κάνω τόσα για σένα και συ δεν τα αναγνωρίζεις'' '' Η μητέρα γνωρίζει ποιό είναι το πιο ωφέλειμο για το παιδί της'' κτλ.



Εαν θες να βοηθήσεις έναν άνθρωπο να θεραπευτεί από κάτι, θεράπευσε αυτό το χαρακτηριστικό πρώτα σε σένα και μετά εμφανίσου μπροστά του. Έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να φέρεις ένα βαθύ και ουσιαστικό αποτέλεσμα παρουσιάζοντας του το εφικτό της ίασης ακόμα και αν δε χρειαστεί να πεις πολλά. Η μάχη που έδωσες αποτελεί σφραγίδα που η ψυχή των άλλων αναγνωρίζει στα αόρατα πεδία και εαν αποφασίσει ακολουθεί με πίστη. Το σημαντικό είναι να ξέρουμε ότι κάτι είναι εφικτό, αυτό δρα πολύ ενισχυτικά στη αυτοίαση.



Το να δίνουμε συμβουλές για πράγματα που δεν έχουμε κατακτήσει δεν είναι μόνο άστοχο αλλά είναι και επικύνδυνο διότι θέτει την ψυχή σε μια αμφισβήτηση των ίδιων των ιδεών και των δρόμων που της προτείνονται. 


Ακόμα και στην ανθοθεραπεία πολλοί έρχονται και αμέσως ξεκινούν τον αγώνα δρόμου για να φέρουν και τα δικά τους πρόσωπα σε αυτή τη θεραπεία. Και εκεί πάλι συμβουλεύω να δώσουν το χρόνο που χρειάζεται για να δουν, να βιώσουν οι ίδιοι πρώτα τα αποτελέσματα και όταν γίνει αυτό τότε οι άλλοι θα έρθουν από μόνοι τους να ρωτήσουν για την επιτυχία, το Φως, την αρμονία και την χαρά που εκπέμπει ο άνθρωπος. Το περιβάλλον αντιλαμβάνεται τις αλλαγές μας ακόμα και αν δεν τις κατανοεί πάντα.


Υπάρχουν 2 ανθοιάματα που μπορούν να βοηθήσουν να έχετε καλύτερη κρίση, διάκριση και χειρισμό απέναντι στους ανθρώπους και στη βοήθεια που τους προσφέρετε ή επιθυμείτε να προσφέρετε. 
Το ένα λέγεται CHICORY και είναι χρήσιμο σε ανθρώπους που πάντα διορθώνουν και συμβουλεύουν τα άτομα του περιβάλλοντος τους ακόμα και αν αυτά δυσανασχετούν. Είναι ένα ίαμα για την κλασική στάση της ελληνίδας μαμάς που διαρκώς καθοδηγεί τα παιδιά, το σύζυγο ως προς το τι να κάνουν και πως να το κάνουν. Επιθυμεί ανταπόδοση ή έστω αναγνώριση για ότι προσφέρει. Το CHICORY βοηθάει να αφήνουμε την ελευθερία κινήσεων στους συνανθρώπους μας χωρίς να νιώθουμε ότι ξέρουμε καλύτερα για τις ζωές των άλλων.


Το δεύτερο ίαμα λέγεται VERVAIN και είναι κατάλληλο για όσους με το ζόρι επιθυμούν να σώσουν ακόμα και τραβώντας κάποιον από τα μαλλιά. Παθιάζονται με έναν δρόμο και με την αλήθεια του και επιθυμούν δυναμικά να προσυλητίσουν και άλλους στις ιδέες που αυτοί ασπάζονται. Εϊναι οι σύγχρονοι σταυροφόροι που θέλουν να μεταδώσουν μια ιδέα και μία αλήθεια πάση θυσία. 


Ο Δάσκαλος Ντένωφ είχει πεί περί αλλαγής:



''Θα αλλάξουμε, αν θέλουμε να αλλάξουμε. Αν δεν θέλουμε, καμία δύναμη δεν μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε. Η αλλαγή δεν είναι μια μηχανική διεργασία, είναι μια διεργασία απολύτως ελεύθερη και εκούσια. 


Ενώ ο Δάσκαλος Άιβανχοφ συμβούλευε: ''Αφήστε τους ανθρώπους στην ησυχία τους.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου